Csurgó - az inspiratív környezet megkönnyíti a színházi munkát

Hétfő óta, azaz július hatodika óta tart a VIII. Csokonai Egyetemi Színjátszó Tábor, ahol az egyik szakmai közreműködő Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely művészeti vezetője, rendezője.

Méltán kijelenthetjük, hogy Csurgón, a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumnak ( http://www.csvmrg.hu/ ) varázslatos hangulata van...így van ez akkor is, ha egyszerű látogatói vagyunk az intézménynek, de ha még dolgunk is akad ott, és esetleg több napig tartózkodunk ott...és esetleg még...az ott tartózkodás oka a színház körül forog...nos, akkor aztán megtaláltuk a megfelelő helyet és időt arra, hogy alkossunk! Közösségben vagy egyénileg dolgozunk, a környezet és a közeg támogatni fog bennünket!

A Teleszterion Színházi Műhely legutóbb tanévzáráskor pihent meg két napra a Református Gimnáziumban, akkor Komáromi Sándor egy pécsi színjátszó csoportja mutatta be előadását a diákoknak, és a társulat éppen Komlóra tartott, fesztiválra. Mondanom sem kell, hogy már akkor is tapasztaltuk, itt érdemes lenne alkotni!
Komáromi Sándornak most van erre alkalma, rendezőként, szakmai közreműködőként.



A táborban 18 év feletti, egyetemisták vehetnek részt. Vannak már évek óta visszajáró diákok, és vannak, akik most jelentkeztek először a táborba. De a munkára hangolódást, a közös színházi gondolkodást ez nem nehezítette, sőt, tapasztalatok szerint az csak jó, ha a csoport évről évre frissül.
Ezért figyelnek a szervezők arra is, hogy a szakmai közreműködők se ugyanazok a személyek legyenek minden évben. Sándor először vesz részt a táborban, bár az elmúlt évek alatt a szervezőkkel több fesztiválon is megismerhették egymás munkáját, láthatták egymás szakmai fejlődését.

A tábor hangulatáról néhány kép:










További élmény és szakmai beszámolók érkeznek még a blogra:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése