Tüzes elemek+színház=Tűzszínház?

Az elmúlt héten Bakonyszentivánon, a Schrauf Farmon, pályázati forrásból tartottuk az első tüzes eszközökkel fűszerezett alkotótáborunkat. A tábor tehát a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont, az NKA, Pápa város, Bakonyszentiván Önkormányzat, és a Teleszterion Színházi Műhely segítségével valósult meg. A tábor célja az volt, hogy a helyi lakosság is megtekinthessen egy színházi előadást, és hogy a falut mint bázist támogassuk az ottlétünkkel. A Bakonyszentiváni Művelődési Házban és a már említett Schrauf farmon próbáltunk. Az utóbbi szolgált táborhelyül is. A tábor utolsó napján, a bakonyszentiváni nézőközönség élvezhette az elkészült előadást, mely a Szarvasfi címet kapta. Az előadás Pápa város augusztus 20.-i ünnepségét is zárta, az Erzsébet Ligetben. A rendező: Komáromi Sándor, tűzzsonglőr oktató: Szabó Mátyás Péter, rendezőasszisztens: Kovács Mónika, segítő: Deli Kitti.
Az alábbi linken megtalálható egy kis ízelítő az előadásról, a Pápa Tv jóvoltából:
http://www.youtube.com/watch?v=MKNgQcf9cms

Így készült az előadás, néhány fotó a próbákról :





A tábor nagyon családias és vidám hangulatú volt. Nem csak a festői szépségű és barátságos bakonyszentiváni környezet, és a szép nyári idő miatt, hanem mert nagyon sokan voltunk, és vegyes volt a korosztály. Főként pápai és ajkai drámás tanulók voltak jelen, és a Teleszterion társulat tagjai. Én a kislányomat is vihettem, aki külön program volt szabadidőben a srácoknak, ugyanis ő 10 hónapos, és nagyon eleven. Úgyhogy nem csupán a kemény munka, de a kikapcsolódás lehetősége is megvolt, mert például hátul a szállás udvarán a két öreg diófa árnyékában hűsölve igencsak jól lehetett feltöltődni.
Az esti tüzezés sem volt fárasztó, inkább kellemes feltöltődés, mert gyönyörű látványa volt az augusztusi estében a  pislákoló tűznek. Főleg, hogy a Fehérlófia mese került feldolgozásra, még mesei varázst is kapott a tűz. (És adott)