Nyári tevékenységek:)

Mivel is indítsam ezt a kis beszámolót, így, a nyár derekán?
Hol is kezdődött? Igen, az a pont a legfontosabb, hogy megszűnt az eddigi próbahelyünk, véglegesen július másodikán, de már május óta nem tudtunk ott próbálni. Jelenleg keresgélünk!

Meg kellett beszélnünk már a nyár kezdetén, hogyan tovább nyáron (ki miben vesz részt, mi lesz a tábor ideje, elvárások, vállalások), hogyan készül el a két új darab. Az időpont augusztus lett,(elejétől a végéig)és a helyszín Kapolcs. Oda megyünk, ahol szeretettel helyet kapunk!:)Nagy várakozással vagyunk a tábort illetően!

A nyár hajnalán összeraktunk egy Mesejátékot, öten (Feri, Zsófi, István, magam, Sanyi). Aesopus főszereplésével, négy ördöggel fűszerezve született meg egy kis meseparódiaként. Megfordultunk vele néhány helyen. Számomra rengeteg tapasztalatot hozott, mert jó kis gyakorlat volt az improvizációra, az egymásra hangolódásra és arra, hogy a negatív körülményeket( forróság, izzadás, a színpad szálkái, fáradság) tudjuk hasznunkra fordítani, vagy legalábbis semmissé tenni az energikus játékkal. A pozitív körülményeket pedig észrevenni és kihasználni!!! Volt, hogy ez sikerült, volt hogy nem annyira!



Június végén Agárdon voltunk (19-26.)! Egy workshop héten vettünk részt, amelyet a Tűz Art szervezett(főszervező: Molnár Hajnalka és a Pir Kompánia csapata). Egy felújított Magtárban tartottuk a tréningeket, és a Magtár udvarára szervezett I.Jazz Face fesztiválon mutattuk be a Sanyi által rendezett produkciót, amely egy olyan előadás volt, amiben a workshop héten elsajátított technikákat fűztük fel egy cselekményszálra, atmoszférát teremtő zenével kísérve. A workshop héten gyakorlatokat csináltunk a színpadi jelenlét és a színpadi mozgás megteremtésére, a tárgyakkal és eszközökkel való kapcsolat kialakítására(hogy az eszköz ne csak eszköz maradjon a színpadon), összeraktunk egy koreográfiát, és mindenkinek lehetősége nyílt zsonglőr eszközökkel való gyakorlásra(pl.: labda, karika, buzogány), a tűz technikákkal való megismerkedésre(meteorok, tenyérfáklya).






Tanulhattunk Kálmán bácsitól zsonglőrködést, Ritter Emőkétől talaj és karika gyakorlatokat , Komáromi Sanyitól a színházi eszközöket, Molnár Hajnalkától és a tanítványaitól a tüzes eszközökkel való bánást, ott volt Rossa Linda,aki trapéz mutatványt hozott,a Prospero színkör néhány tagja, táncosok, és a Teleszterionosok közül néhányan.
Kipróbálhattuk a karikát, a tisu-t, és a legfőbb dolog talán, hogy csapatként tudtunk dolgozni úgy, hogy sokakkal ott találkoztunk az első munkanapon először életünkben. (az alábbi képen Ritter Emőke varázsol a karikán:)





Ha voltak is súrlódások, vagy egyet nem értések, és úgy érzékeltem, hogy amit fel lehetett, azt sikerült feloldani. Nyitott és kreatív emberek vettek részt a táborban, és ez sokat számított, mivel így a munka tempója lehetett fokozott és hatékony azok számára, akik fejlődni szerettek volna. Számomra gyönyörű élmény volt részt venni a közös produkcióban, mivel egy alkotásban sokan, közös koncentrációban mozgattuk meg a színpadot, és kötöttük le a nézőközönséget.Jó érzés volt létrehozni valamit közösen, ami mindenkié volt, mert akkor és ott a közös energiáink mentén született meg!!!!


Azóta néhány Teleszterionos részt vett egy-egy mozgástréningen Pesten, az MMS stúdióban, amiről majd közösben beszámolunk, és tanulunk egymástól. Így telt ez a nyár eddig, munkával és pihenéssel és forrósággal...és most jön majd az a munkafolyamat, amiről egy következő beszámolóban már tudok írni...

Vágóhídi Jelentések...



TRALFAMADORI
Üdvözöljük a fedélzetünkön, Mr. Pilgrim.
BILLY
Miért éppen engem?
TRALFAMADORI
Ez nagyon is földlakókra jellemző kérdés, Mr. Pilgrim. Miért ön? Azért, mert ez a pillanat egyszerűen itt van. Látott már borostyánban rabul ejtette bogarat?
BILLY
Igen.
TRALFAMADORI
Nos, Mr. Pilgrim, erről van szó. Itt vagyunk, rabul ejtve e pillanat borostyánjában. És nincs olyan, hogy miért.
BILLY
Hogyan kerültem ide?
TRALFAMADORI
A földlakók nagy magyarázók. Szeretik megmondani, mi miért következik be, és mit hogyan lehet elkerülni.
BILLY
Mit keresek az önök hajóján?
TRALFAMADORI
Ahhoz, hogy ezt megértse, egy másik Földlakóra is szükség lenne.
BILLY
Egy másik Földlakóra?
TRALFAMADORI
Persze. Aki elmagyarázza önnek. Maguk ott a Földön nagy magyarázók. Words, words, words... (általános derű az idegenek között)
BILLY
Már megbocsásson, de valamilyen magyarázatra mindig szükség van.
TRALFAMADORI
Mint például?
BILLY
Hát nem vihetnek el a maguk bolygójára csak úgy, minden ok nélkül!
TRALFAMADORI
Pedig pontosan ezt tesszük.
BILLY
Jézusom...
TRALFAMADORI
No igen, őt is ismerjük.